Naturhøjskolen

Særligt for borgere med demens og deres pårørende i Randers Kommune - Alle arrangementer er AFLYST

Naturhøjskolen er et særligt tilbud for borgere med demenssygdomme i Randers kommune. Her kan man komme ud i naturen sammen med andre og være sammen med mennesker, for hvem naturoplevelser og samvær med andre er vigtig.

Alle højskoledage starter kl. 10 med en velkomst og en fællessang, hvorefter dagens program præsenteres. Det forventes at programdelen slutter ca. KL 13, men man er velkommen til at blive længere indenfor Naturcenterets åbningstid (8-14.30).

Medbring til hver højskoledag en madpakke og drikkevarer og vær påklædt efter vejret – vi skal være ude det meste af tiden. Det vil også være en god ide at tage et tæppe med, som kan anvendes både som siddeunderlag eller man kan tage det om sig hvis det bliver køligt. Der er dog også opvarmede lokaler til rådighed – og her kan man trække ind, hvis det er nødvendigt.

Man er velkommen til at være med til en, flere eller alle højskoledagene. Kommer man sammen med en gruppe f.eks. et aktivitetscenter og er flere end 5, må man gerne tilmelde sig på naturcenter@randers.dk eller tlf. 86432537. For mindre grupper eller enkeltpersoner er tilmelding ikke nødvendig.

SÆSONPROGRAM 2020

12 MAJ:
Velkommen til Randers Naturcenter – fælles bål og hygge, vi ser stedet og husdyrene og synger en sang eller to ved bålet og drikke en kop kaffe. Vi ser også billeder fra Gudenåbadet, som lå her fra 1936-1972.

26. MAJ:
Vi leger gamle lege udendørs, f.eks. ringspil, slår søm i på tid, støvlekast og lign – rigtig sjovt og lidt konkurrence – der vil også være en sang, bål og kaffe.

9. JUNI:
Viborgvejens Børnehave kommer på besøg og sammen med dem sanker vi vilde planter og laver bålsuppe – vi synger sammen med børnene og nyder stemningen ved bålet.

23. JUNI:
Vi laver hekse til Sct. Hans og samler selv materialerne til dette i naturen – vi hygger med kaffe, sang og bål.

11. AUGUST:
Vi går en tur på de nye handicapvenlige stier i området omkring Naturcenteret – og nyder udsigten fra den nye udsigtsbro ”Thors Hammer” – sang, kaffe og bål.

25. AUGUST:
Sejltur på Gudenåen – alle der har lyst kan komme ud at sejle i Naturcenterets motorbåde, man kan sagtens sidde i sin egen kørestol ombord, eller have sin rollator med. Sang, kaffe og bål er også en del af denne dag.

8. SEPTEMBER:
Viborgvejens Børnehave kommer igen på besøg og sammen bager vi pandekager på bål og synger et par sange sammen - vi siger Tusind Tak for denne sæson.