Introduktion til Randers Naturcenter

Institutioner, grupper og private - på Randers Naturcenter er der plads til ALLE.

Et besøg på Naturcenteret i Randers er et tilbud til alle institutioner, skoler, eller andre grupper, som har lyst til at tilbringe en grøn dag på stedet. Man kan komme på egen hånd eller få en naturvejleder til at arrangere en aktivitet.

Private er også meget velkomne i vores almindelige åbningstid, og man behøver ikke på forhånd træffe aftale derom.

Naturcenteret er base for kommunens 5 naturvejledere og 7 andre ansatte, som dels laver arrangementer på Naturcenteret, og dels varetager naturformidlingsopgaver i resten af kommunen. Institutioner fra Randers kommune kan gratis benytte vores tilbud, men for grupper udefra er der en mindre brugerbetaling.

Udendørs er der spisesteder, bålsteder med tilgængeligt brænde samt et dyrehold bestående af får, geder, høns, kaniner, mus og duer.

Ønsker du at besøge Naturcenteret med en gruppe, kan der træffes aftale om et arrangement ved henvendelse til Helle-Marie Taastrøm.

Ønsker du arrangementer andre steder i kommunen, så kontakt Lars Maagaard.

 

Vision for Randers Naturcenter inddeles i 3 hovedemner:

  1. Naturcenteret tilbyder handicapvenlige inspirerende rammer for naturoplevelser, naturformidling, friluftsliv, læring og rekreation i miljøet omkring Gudenåen og tilstødende naturområder. Naturcentret har til hensigt at skabe en langsigtet forståelse for naturbevarelse, klima- og miljøforhold.

  2. Naturcenterets primære målgruppe er børn og unge. Familier, foreninger og kommunens øvrige borgere er også vigtige målgrupper, hvor Naturcentrets bygninger også kan tænkes anvendt som et grønt forsamlingshus.

  3. Naturcenteret er opført som et bæredygtigt demonstrationsbyggeri og udgør et videnscenter for naturformidling og naturpædagogik i Randers kommune.

Vedtaget af Randers Byråd 21.11 2011