Tidsrejsen i Randers FESTUGE 13-21/8 2021

Alle ture er med udgangspunkt fra ”Den Grønne Plads”, Kirketorvet, 8900 Randers.

Tidsrejsen brager igennem i Randers Festuge med masser af arrangementer. Der er tale om både oplæg rundt om bålet med hyggelige stemning og vandringer i byrummet og nærnaturen, for sammen at rejse tilbage i tiden.

Første gang det er muligt, at møde Tidsrejsen er søndag d. 15/8 kl. 17-19. Her vil Naturvejleder Anders Bloksgaard gå en formidlingstur fra Kirketorvet, ned til Gudenåen og tilbage. Her vil der være fokus på hvordan byen og åen hænger sammen, nu og i forhistorien.

Læs mere: https://randersfestuge.dk/events/3716

 

Næste gang er mandag d. 16/8 kl. 11-12. Her vil vi sidde om bålet og hører oplæg omkring hvordan landskabet har forandret sig de sidste 23 millioner år. Vi vil også snakke om hvordan isen har dækket store dele af Danmark og om hvordan de første mennesker vandrede ind i landet og hvilket land/landskab de mødte og hvilke rester der er tilbage af dette den dag i dag.

Læs mere: https://randersfestuge.dk/events/3720

 

Mandag d. 16/8 kl. 14-16, vil det være muligt at komme på en vandretur rundt i byparkerne i Randers C sammen med Skov- og landskabsingeniør Sigrid Lynæs og Naturvejleder Anders Bloksgaard. Her går vi sammen på opdagelse efter de fortællinger, som gemmer sig i midtbyens parker. Turen er ca. 4 km.

Læs mere: https://randersfestuge.dk/events/3717

 

Tirsdag d. 17/8 kl. 15-16, vil Naturvejleder Terese Sandvig fortælle om alle de muligheder Naturpark Randers Fjord byder på - Et enestående naturområde med masser af plads til friluftsliv og et arkivt udeliv. I Naturpark Randers Fjord gemmer sig også flere af de steder, som er en del af Tidsrejsen og som alle bestemt er et besøg værd.

Læs Mere: https://randersfestuge.dk/events/3723

 

Tirsdag d. 17/8 kl. 17-19, vil der være endnu en vandretur med Naturvejleder Anders Bloksgaard. Denne gang med fokus på hvordan Randers by hænger uløseligt sammen med Gudenåen og der berettes også om hvordan forholdet mellem by og å har formet dem begge. Turen er ca. 3 km

Læs mere: https://randersfestuge.dk/events/3718

 

Onsdag d. 18/8 tænder Naturvejleder Anders Bloksgaard allerede bålet kl. 11-12 og hygger med fortællinger omkring hvordan landskabet i Randers Kommune har forandret sig de sidste 23 millioner år og om hvor det er muligt, at opleve fortidens spor i både landskab og fortidsminder rundt omkring i Randers Kommune.

Læs Mere: https://randersfestuge.dk/events/3722

 

Onsdag d. 18/8 kl. 14-16, vil det også være muligt at gå en tur med Naturvejleder Anders Bloksgaard. Fokus på denne tur vil være Randers Bys udvikling - fra vadested til industrihavn og helt ind i fremtiden med klimasikringstiltag.  

Læs mere: https://randersfestuge.dk/events/3719

 

Er man mere til det stille siddende, vil der i tidsrummet 14.30-15.30 være et oplæg af Skovfogederne Rasmus Hansen og Ivan Guldager, som begge ved ALT om vores skove og naturområder i Randers Kommune. Få deres bedste tips til de gode ture. Begge er involveret i Tidsrejsens store projekt og kender alle spændende fortidsminder og hyggelig ruter/stier i kommunen.

Læs Mere: https://randersfestuge.dk/events/3724