En Tidsrejse Langs Gudenåen

En rejsen gennem Danmarks fantastiske historie med kæmpe hajer, bjergarter og meget mere!

Tidsrejsen logo

Tidsrejsen er det fedeste projekt mellem Regnskoven, museum Østjylland og Randers kommunen. Det handler om den danske natur, geologi og kultur i 6 forskellige tidsperioder.

Og her kommer noget af det der er virkelig fedt, det er nemlig nogle helt nye tidsperioder, end dem i sikkert plejer at arbejde med.

Perioderne er:

  • Landets fødsel – for 23 millioner år siden, da kæmpe hajen megalodon svømmede rundt hvor Danmark ligger i dag!
  • Før isen kom - Inden den sidste istid for cirka 130.000-115.000 år siden da elefanter og løver levede på sletterne i landet!
  • Istiden – Den sidste istid der strakte sig fra 115.000 år siden til 15.000 år siden hvor kæmpe ismasser tromlede hen over landet og fik det til at se ud som det gør nu!
  • Forhistorisk tid – fra 15.000 år siden og frem til år 1050 hvor romerne fik vikingerne til at skiftede fra asatro til kristendom!
  • Historisk tid – fra vikingerne til nu, den tid vi kender allermest til og hvor Randers blev bygget og pramdragerne stagede sig afsted på Gudenåen!
  • Fremtiden – tiden der kommer, ved vi noget allerede nu og kan vi påvirke den?

Alt i skal bruge er en vogn med grej, som allerede er pakket til jer, jeres telefoner så sørg for de er opladet og en internetforbindelse eller data.

I starter med at henter vognen, spækket med grej. Vognen står på Naturcenteret. På turen er der 6 lokaliteter hvor I tager ophold, en for hver tidsperiode i Tidsrejsen. Lokaliteterne er vist på et kort i vognen.

For hver lokalitet, er der lavet en film, så i kan høre mere om de spændende perioder. Der vil også være nogle sjove øvelser og som afslutning kan i teste jer selv med en multiple choice test!

Se mere her: ud og lær