Naturens Spisekammer

Vi laver spændende retter med de planter vi selv har fundet

Anretning

Introduktion:

Forløbet er delvist selvkørende af klassens lærere, dog med naturvejledning de første 45 min. for at anvise anvendelige planter til maden.

Alle retter laves over bål. Lærer medbringer madvarer, alt andet lånes på Naturcenter.

Der er forslag til retter og ingredienser i naturcenterets kogebog: Naturcenterets Kogebog

 

Forslag til program v. start kl. 9:

9 -9.15 ankomst og indkvartering v bålplads

9.15 – 10: Sanketur efter vilde planter i nærområdet (naturvejleder er booket som guide)

10-13: Via den udleverede klassekasse med køkkengrej og gryder/pander laver klassen selv mad over bål ved et af bålstederne på Naturcenteret. Læreren er instruktør. Brænde og praktisk udstyr anvises af naturvejlederen.

Praktiske Oplysninger:

Klassetrin: 7.-10. klasse

Fag: Primært: Madkundskab, Sekundært: Biologi og historie

Varighed: 2-3 timer

Hvornår: April - Oktober

Din rolle: Du står selv for at handle ingredienser og for madlavningen på Naturcenteret. Naturvejlederen er kun med på sanketuren:)