Familiekonsulenterne tilbyder gruppeforløb for børn og unge to gange årligt.
Hvem kan få tilbuddet?
Søskendegruppen er for børn og unge mellem 8-17 år, der ikke selv har en diagnose og ikke er i udredning herfor, men som oplever at have en eller flere søskende med en diagnose. Vi giver dem et rum hvor vi får talt om, hvilken diagnose deres søskende har og hvordan det påvirker dem og deres families hverdag.
Ung Power er en ungegruppe for piger og drenge mellem 13-17 år, som selv har udfordringer grundet en diagnose. I gruppen kan du som ung tale om tingene på din egen måde og forløbet handler om at udvikle dig selv sammen med andre. I forløbet taler vi om det at være ung med en diagnose og vi giver hjælp og støtte til at forandre de ting, som er svære.
Tilmelding
Indstilling til et gruppeforløb ved Specialindsats for Børn, går gennem barnets/den unges socialrådgiver. Socialrådgiveren udfylder et henvisningsskema og beskriver hvilket forløb der ønskes, samt hvad familiens udfordringer er og hvorfor forløbet ønskes. Der skal desuden være fokus på, hvad der ønskes opnået med indsatsen. Herefter tager visitationsudvalget stilling til socialrådgiverens indstilling.
Formålet med søskendegruppen
Søskendegruppen afholdes to gange årligt for børn og unge mellem 8-17 år, der ikke selv har en diagnose og ikke er i udredning herfor, men som oplever at have en eller flere søskende med en diagnose. Mange søskende går alene rundt med en masse svære tanker og følelser omkring det at være søskende til en bror eller søster, der har en diagnose. I en søskendegruppe kan der være stor hjælp og støtte at hente.
Forløbet består af 6 mødegange efter skoletid med en uges mellemrum, og derudover en kort forsamtale med forældre og en evalueringsgang, hvor både barnet/den unge selv og forældrene mødes med en af gruppelederne og taler om forløbet. Er aldersspredningen for stor, vil gruppen under forløbet blive delt op i to grupper i nogle af øvelserne, så refleksion og samtale er tilpasset barnets aldersmæssige reflektionsniveau.
Formålet med forløbet er:
- At blive set og hørt og få sat ord på følelser, som ofte kan være på spil i forhold til en søster eller bror med en diagnose.
- At få konkret viden og redskaber til bedre at kunne tackle nogle af de problematikker, man oplever i hverdagen med sine søskende.
- At få øje på nogle af de stjernestunder, de som søskende også kan opleve.
- At få viden og forståelse om egne livsvilkår gennem leg, samtale og film.
- At skabe netværk med andre i lignende situationer.
Formålet med Ung Power
Ung Power er for unge mellem 13-17 år, som har udfordringer grundet en diagnose. Gruppen er for dig, der har lyst til at møde andre unge, dele af dine egne oplevelser og få hjælp og støtte til at forstå dig selv og andre bedre.
At have en diagnose kan give udfordringer på mange måde, både i forhold til dig selv eller andre. Mange unge går også rundt med en masse svære tanker og følelser omkring det at være ung med en diagnose. I en ungegruppe kan man møde andre, der måske går med de samme tanker og følelser som dig. Det er godt at dele sine tanker og følelser med andre, for ofte viser det sig, at vi ikke er så forskellige, som vi tror.
Ung power-forløbet består af 6 mødegange på to timer en eftermiddag om ugen. Ved at deltage i gruppen kan du få en større forståelse for, hvorfor nogle ting er svære for dig, og du kan få talt om svære tanker og følelser sammen med andre unge og en professionel voksen, som kan hjælpe dig til at forstå dig selv og andre bedre.
Formålet med forløbet er:
- Forstå sig selv og andre bedre.
- Få mere viden om dig selv, din diagnose og hvordan du håndterer stress.
- Få hjælp og støtte til at forandre de ting, som er svære.
- At skabe netværk med andre, som er i lignende situationer.
- At få støtte til at indgå i relationer med andre unge.
- Få viden om selvværd og dine ressourcer (dét du er god til!)