Uge 38 - Temauge

Tilmelding på Naturcenter@randers.dk

 

Plantefrøs forunderlige rejse

Når plantefrø skal flytte hjemme fra, har de forskellige måder at drage af sted på. Nogle plantefrø rejser langt væk, andre rejser ikke så langt. Vi skal blive klogere på frøspredning og hvordan plantefrøene rejser afsted? Vi skal ud at kigge efter frø i naturen, studere forskellige frø, lege frø-leg og høre fortælling om frø.   

Varighed: 1,5 timer, tirsdag, onsdag og torsdag 9.30-11.00

Sted: Randers Naturcenter

Målgrupper: 2-3 klasse

Praktisk: Praktisk tøj, efter vejret

 

Vandretur i børnehøjde 

Spænd skoene og kom med på en vandretur i det fantastiske Gudenå landskab 

Sammen med en ”naturvejleder” tager vi på en rejse gennem landskabet og får spændende historier om naturen og kulturen som findes langs Gudenåen. Vi dykker ned i det rige fugleliv, snakker om gamle dage, ser på den flotte natur og griber de historier som den uforudselige natur bringer os. 

Længden på turen bliver tilpasset målgruppen og der vil være flere stops undervejs, samt en længere pause hvor man har mulighed for at nyde sin madpakke. 

Varighed: 3 timer, tirsdag, onsdag og torsdag. 

Sted: Randers Naturcenter

Målgrupper: 2-5 klasse

Praktisk: Tøj efter vejret, sko man kan gå i, lille taske med madpakke og drikkedunk. 

 

Biodiversitet og Byggeri

Vi lærer om insekternes færden og føde, samt bruger vores hænder til at bygge insekthoteller med plads til bænkebider, bier og mariehøner.

Insekter er vigtige for planter og os mennesker, men med slået græsplæner, trimmede haver og brug af gift, mangler insekterne steder at leve, spise og yngle. Derfor vil vi med viden om insekternes liv, sammen kreere fantasifulde insekthoteller i kan tage med ud på skolerne til gavn for mere end de 17.000 forskellige arter af insekter der findes i Danmark.

Varighed: 2 timer, tirsdag, onsdag og torsdag. Kl. 10-12 eller 12.30-14.30

Sted: Randers Naturcenter

Målgrupper: 3-5 klasse

Praktisk: Praktisk tøj, efter vejret

 

Naturens Skraldearbejdere

Vi lærer om naturens eget affald og går på opdagelse efter naturens egne skraldearbejdere

Man skal ikke smide affald i naturen, men faktisk producerer naturen også selv en masse affald. Det kan fx være døde træer, ådsler eller lort. Heldigvis findes der også en masse nedbrydere, der lever af at genanvende naturens affald.

Sammen med vores naturvejleder går I på jagt efter naturens skrald og skraldearbejdere og finder ud af, hvem der lever af lort og hvem der fx bedst kan li’ døde træer

Måske spiller vi også det store nedbryderspil!

Varighed: 2 timer

Sted: Randers Naturcenter

Målgrupper: Mellemtrin

Praktisk: Praktisk tøj, efter vejret

 

Fjordens Hemmeligheder

Dyk ned i en forunderlig verden under havets overflade og mød nogle af de sjove væsner der lever her! Stift bekendtskab med havbundes superhelte, der filtrerer vandet og endda har en kappe! Find ud af hvor mange kilo sand en sandorm renser om året og hvor lille ”strandkoen” er!

Vi går på jagt efter små og store dyr i og på havbunden, hvis vejret tillader det, snorkler vi på skolerevet så vi kan komme helt tæt på livet under overfladen. Vi snakker om fødekæder og hører lidt om hvordan de danske have egentlig har det og hvad man gør, for at de får det bedre.

Varighed: 4 timer inkl. pause tirsdag, onsdag og torsdag. 9.30-13.30 inklusiv pause.

Sted: Udbyhøj Lystbådehavn

Målgrupper: 5-7 klasse

Praktisk: En god madpakke, drikkedunk, tøj efter vejret fx kasket, regnjakke og bukser, varmt tøj, ekstratøj,