Uge 44 - Temauge

Evolutionens mekanismer

Et forløb spækket med megasej biologi! Vi udforsker Jordens historie og dykker ned i evolution og dens mekanismer, naturlig selektion, mutationer, genetisk drift, genflow og artsdannelse. Eleverne arbejder i grupper med hands-on opgaver og vi taler også om FN's verdensmål. Vi kommer omkring verdensmål 13, 14 og 15. Gennem plantens historie ser vi, at der tidligere har været store forandringer i klodens klima. Vi ser de konsekvenser klimaforandringer kan have på vores dyre- og planteliv og taler om, hvorvidt der er forskel på de nuværende klimaforandringer og om klimaforandringer ikke er naturlige?

Varighed: 2,5 timer

Sted: Randers Naturcenter

Målgrupper: Udskoling

Praktisk: Praktisk tøj, efter vejret

 

Kan edderkopper danse?

Vi går på opdagelse efter edderkopper og deres edderfantastiske edderkoppespind

Edderkopper er helt vildt seje. Nogen laver flotte spind, andre kan ”flyve”, og nogen edderkopper kan faktisk synge!

Sammen med vores naturvejleder tager I ud og finder forskellige edderkopper, både dem der laver spind og dem, der ikke gør. Måske prøver vi selv at lave et edderkoppespind, eller ser om vi er lige så gode til at pakke gaver ind som en rovedderkop, eller til at danse som springedderkopper?

Hvis I har lyst, kan I måske også komme til at hilse på fugleedderkoppen Cille.

Hvis man er bange for edderkopper og det er helt okay – man behøver ikke at røre ved dem. Men hvis man bare kigger lidt mere på dem og lærer dem bedre at kende, så kan det jo være, man finder ud af, at der slet ikke er nogen grund til at være så bange.

Varighed: 1 timer

Sted: Fladbro Skov

Målgrupper: Daginstitutioner og indskoling

Praktisk: Praktisk tøj, efter vejret