Tidsrejsen og Gen-Banker i byen

Velkommen til Randers Naturcenters nye frugttræer, en del af projekt Tidsrejsen

æblemost

Velkommen til Randers Naturcenters nye frugttræer! De er en del af Randers Regnskovs projekt Tidsrejsen har vi modtaget 25 frugttræer, som vi har plantet ud på vores arealer. Træerne er primært æbletræer, men vi har også pære-, kræge-, samt kirsebærtræer.

Frugttræerne er delt op i to områder. Ved P-pladsen står der en tidslinje med æbletræer fra år 1696- 1920. Alle æbletræerne har fortællinger, der kredser om æbletræets natur- og kulturhistorie i Danmark. Det andet område har vi kaldt Nannas have. Det består af 4 klynger med forskellige typer af frugttræer. Også her kan du gå på jagt efter historier om frugttræer i Danmark. Alle træerne er udplantet i 2022.

Projekt Gen-banker i Byen hører under projekt Tidsrejsen, i samarbejde med Randers Kommune, Randers Regnskov og Museum Østjylland. Gen-banker i Byen er et projekt der skal hjælpe med at bevare gamle og historiske frugtsorter i Randers. Projektet er støttet af Nordea-fonden. Formålet med projektet er at bevare sjældne frugttræer samt tage vare på deres genetiske potentiale.