Udeareal og bålhytte

Udeareal og bålhytte er velegnet til udeaktiviteter året rundt.

Naturcenterets bålhytte og udeareal anvendes i vores åbningstid af alle centerets gæster og kan bookes af disse v henvendelse forud. Dette tilbud er gratis for institutioner, skoler og grupper fra Randers kommune.

Udenfor centerets åbningstid kan området lejes af institutioner, skoler, forældreråd, andre grupper, foreninger og firmaer - som ønsker at afholde et arrangement hvor natur, naturoplevelser og friluftsliv er det dominerende - det er altså ikke beregnet for firmafester og familiefester, hvor man bare mangler et sted at grille.

Kun for grupper, institutioner og skoler fra Randers kommune.

Grupper, der opfylder ovenstående, kan leje området for 800 kr. excl moms (2022 priser, overnatning tæller dobbelt takst = 1600 kr.). For private grupper der ikke opfylder ovenstående betingelser, er prisen 2000 kr. kun booking i dagtimerne (4 timer) og får for dette adgang til:

Bålpladser, 2 trillebøre brænde, bålgrej (se nærmere info nederst i teksten), udekøkken, 2 toiletter (heraf et handicaptoilet). Der kan endvidere laves aftale om lån af fiskenet, bakker, lupglas og andet biologisk feltgrej - særdeles børnevenligt.

Vi forventer at der er totalt selv oprydning og rengøring - og at man respekterer den vejledning der udleveres sammen med nøglen til de forskellige faciliteter, herunder også regler om rygning og alkoholindtag.

Dette tilbud er meget populært - vær derfor ude i god tid, hvis du ønsker at benytte dig af dette, særligt i perioden maj-juni og august-september er der sædvanligvis meget booket op.

Når der er indgået aftale om booking med naturcenteret kan nøgle afhentes op til 1 uge før aftalt arrangements-dato. Det er nødvendigt at en ansvarlig voksen træffer aftale om personlig afhentning af nøgle indenfor vores alm åbningstid og kvitterer herfor. I forbindelse hermed vises de forskellige faciliteter gerne frem og der kan stilles opklarende spørgsmål til brug af stedet. Der udleveres samtidig brochure med de mest almindelige forholdsregler på stedet.

Når arrangement er afviklet skal nøglen afleveres tilbage til naturcenteret indenfor 1 uge indenfor centerets åbningstid. Aflever venligst personligt nøgle til personale på stedet og ikke i postkasse.

Faktura fremsendes efter afvikling af arrangement direkte fra Randers kommune til den ansvarlige kontaktpersons E-boks.

Meget mere om bålgrej på stedet og som I har adgang til:

  • bålriste - meget store - bruges både som grill og til at stille gryder og pander på
  • mange gryder i forskellige størrelser med låg
  • små stegepander på langt skaft
  • store stegepander på kort skaft - kan stå på bålrist
  • popcorn ristere - medbring selv popmajs, salt og olie
  • store wokke der står direkte på bålet - flere forskellige
  • kasse med lidt forskelligt grydeskeer og paletknive- ikke ret meget - kan opfattes som et nødberedskab -ikke skåle, bestik og tallerkner - alt dette skal medbringes af brugerne selv.
  • bålhandsker til at håndtere de varme dele med
  • optænding - måske lidt rester - medbring selv
  • ingen snobrødspinde! - Hvis der står nogle, er det rester fra tidligere besøgende - vi synes, det bliver for uhygiejnisk ved gentagen brug. Bemærk at der IKKE kan skæres pinde i området - hvis I ønsker at lave snobrød, skal pinde derfor medbringes.

Naturkogebogen