Grev Moltke Pærer

Historie

Pæren er omtalt i Dansk Havetidende fra 1860 under navnet Grev A.V. Moltkes Pære. Træet er opkaldt efter lensgreve A. V. Moltke.

Sorten blev hurtigt spredt til hele landet og har siden haft stor betydning for pæreavlen i Danmark, Norge og Sverige. I 1920 udgjorde den 20% af den danske pærebestand, og i 1937 blev der produceret flere end 20.000 træer årligt.

Frugt

Pæren er middelstor 6½-8 cm høj og 6-7,5 cm bred.

Kødet er fint og meget saftigt, og næsten smeltende blødt. Smagen er sød med en svag aroma.

Fra sidst i september og oktober ud er det den bedste spise- og køkkenpære.

Træets vækst

Træet har middelkraftig vækst. De unge træer er tilbøjelige til at danne grentorne og har et vildt udseende. Kronen har en god løvfylde, og er bred og rund.

Det er et robust træ.